به گزارش قدس آنلاین به نقل از ایرنا، سردار غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل در دهمین همایش گرامیداشت بیستمین سالروز تأسیس سازمان پدافند غیر عامل با اشاره به شهدای غزه که در مقابل چشمان بهت زده جهانیان زیر بمباران صهیونیست ها هستند اظهار کرد: امسال در بیستمین سالگرد تشکیل سازمان پدافند غیر عامل، قانون تشکیل این سازمان در مجلس تصویب و از سوی رئیس جمهور ابلاغ شد. تشکیل این سازمان، به تشخیص رهبر اتقلاب بود و فرمان آن را به ستاد کل نیروهای مسلح دادند. این سازمان برای پایش و مصون سازی زیرساختهای حساس کشور ایجاد دشه است، دوران ۲۰ ساله ای را پشت سر گذاشته و فراز و فرودهایی داشته است.
وی افزود: قانون مصوب مجلس تلاشش بر این بود تا ضعفها و کاستی های اساسنامه را که نیاز بود تا در حوزه تقنینی بر طرف شود، قانون گذاری کند، در این قانون شورای عالی پدافند غیر عامل که به ریاست رییس ستاد کل و تعدادی دیگر از اعضا تعیین میشود، به عنوان عالی ترین مرجع تصمیم گیری تعیین شد؛ ضمانت اجرایی تصمیمات این شورای عالی در قانون مذکور این است که استنکاف از مصوبات آن به عنوان تخلفات اداری است، همچنین ابلاغ تصمیمات شورای عالی با امضای رییس ستاد کل است که برای همه بخش های لشکری و کشوری قابل اجراست در این قانون مسئولیت اجرای پدافند غیر عامل بر عهده وزرا و در استان ها بر عهده استانداران است و سازمان پدافند غیر غامل مسئول نظارت بر اجرای آنهاست.
جلالی بیان کرد: در این قانون نحوه تامین اعتبارات نیز پیش بینی شده و ساختار، وظایف و اختیارات پدافند غیرعامل تعریف شده است لذا فصل جدیدی را در کنار بهره گیری از مصوبات کمیته دائمی پدافند غیر عامل داریم و از قانون هم بهره بردهایم منابع مورد نیاز پدافند غیر عامل هم باید از سوی دستگاههای اجرایی لحاظ شود.
وی تصریح کرد: در کمیته دائمی پدافند غیر عامل دستاوردها و رویکردهای عالی پدافند غیر عامل تصمیم گیری و ابلاغ میشود. اجرای این مصوبات و نظامات علاوه بر اینکه پوشش قانونی دارد، نقشه راه ما هم هست. پدافند غیر عامل پوششی برای مقابله با تهدیدهای انسان ساخت و غیر انسان ساخت است و لازم است مرتباً به روز رسانی شده و عرصهها مرتباً تغییر کند و بعد از تصمیمگیری ابلاغ شود. دو رویکرد برای یک سال پیش رو داریم که یکی مصونسازی زیرساختی است. برنامه ملی حفاظت از زیرساختهای با اهمیت بالا را تعیین و مصوب کردیم برای اولین بار برنامه ملی برای همه دستگاه ها تعیین شده است. در این برنامه حوزههای بحرانی و با اهمیت بالا، ۱۵ حوزه هستند و ۸ حوزه کلیدی هم است برای هر دستگاه نقش و وظایف تعریف شده است.
جلالی ادامه داد: برخی دستگاهها هم تکالیف پشتیبانی دارند. دستگاههای اجرایی از این برنامه ملی استقبال کرده اند. مرکز تنظیم مقررات و استانداردها و پدافند کالبدی مشخص شده و قرار است این ۱۵ حوزه تکالیف زیربخشهای خود را هم تعیین کنند؛ مثل حوزههای ارتباطات نفت آب و ... . طرحهای جامع موضوعی و استانی هم پیش بینی شده است. برای ۳۱ استان طرح جامع پدافند غیرعامل در دستور کار است که استان قم آخرین استانی است که اخیرا در شورای پدافند این استان مصوب شده است.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل گفت: از دیگر اقدامات این سازمان حصول اطمینان در خصوص رفع آسیب ها و هشدار دادن به دستگاه های مختلف اعم از لشکری و کشوری است، یک دستورالعمل به نام آمادگی و رزمایش بخشهای کشوری آماده و ابلاغ کردهایم. برای دستگاههای مختلف هم این دستورالعمل مشخص شده است فقط به خاطر کرونا رزمایش ها را متوقف کرده بودیم که تجمعها کم شود. اما از ابتدای امسال با توجه به اقدامات دولت در مهار کرونا، رزمایش ها در دستور کار است لذا در دو حوزه زیرساخت و حصول اطمینان آمادگی، مهمترین اقدامات را در دستور کار داریم.
وی بیان کرد: یک عرصه جنگ نابرابر در غزه داریم و در برابر آن رژیم غاصبی که دنبال نسل کشی است؛ به ساختمان های غیر نظامی حمله میکند و در این ۲۰ روز ۸ هزار تن شهید شده اند که قریب نیمی از آنها کودکان و ۱۵۰۰ تن زنان هستند. موضوع غزه یک موضوع انسانی است که در قرن بیست و یکم اینگونه ملت غزه را نسل کشی میکنند و وجدان بشری آن را نمیبیند. عرصه دوم تلاش صهیونیستها برای تسلط در فضای مجازی برای جا به حایی برنده و بازنده است تا خود را برنده نشان دهد و فلسطینیان را تروریست نشان میدهد. اما صهیونیستها که در حال نسل کشی هستند، دفاع از خود می نمایاند. علی رغم آنکه اطلاع رسانی غرب در حال فیلتر اخبار حماس است و روزانه ۸ هزار ۵۰۰ توییت در دفاع از حماس فیلتر می شود، اما در کشورهای اسلامی مردم بیدار شده اند و این بیداری ضربه آخر را به دشمن می زند.
نظر شما